Får jag bli din homie på sexförbrytare.se?

Ni vet alla tusen miljarder gratistidningar som delas ut av glada människor med otillräckliga curriculum vitae'n, utanför tunnelbaneuppgångar, på stan, i tunnelbanan, på toaletten, kyrkogården, dagis?

Ni vet.

Jag läste i alla fall en sådan för några veckor sedan. Åklagare någonting någontingsson ville förändra samhället, sa hon till stockholm city. Något radikalt. Hon ville.. Ja, hon ville faktiskt att alla sexualbrottslingar skulle fotograferas för att läggas ut på någon slags hemsida, lite som ett lunarstorm för sexförbrytare. Bild, personuppgifter. Kanske 'balla fakta'. "Status". Det hade dom i alla fall på min tid som F14.

Fast som vanligt här i sverige kommer det ju att gå käpprakt åt helvete. Jämställdheten kommer att ta över. Någon kommer att viska 'orättvist' och helt plötsligt kommer alla som någonsin brutit mot lagen att få sin bild och personuppgifter tagna för att sedan bli medlemmar på förbrytarcommunityn. Parkeringsbot? Kom med mig! Snattat en vindruva i ett fruktstånd på hötorget? Säg omelett!  Och det här med att publicera namn och bild kommer att framstå som den dummaste lagförslag som någonsin noterats i svensk lexika.

Någonting någontingsson tyckte även att man borde, efter att ha fått all uppmärksamhet man förtjänar, att man borde tvångsvårdas. För att man är morgontrött och har råkat visat snoppen för sin dotters kompis när man gick upp utan att vara ordentligt klädd. För att äta frukost, för att intaga en så stor energimängd att man orkar våldta små flickor hela dan', varje dag.

För det första är jag inte säker på att våldsoffren faktiskt VILL att vad som hänt med dom ska basuneras ut på någon SÄPO-sida bara för att svensk polismakt fått mindervärdeskomplex av att ha tittat på för många filmer om FBI. Eller att det är en så smart idé för förbrytarna, om de nu begår sitt första och enda brott i 20-årsåldern att de då får hela sin framtid sabbad? Vem vill anställa Per, 34 år och blottare? Nakenbadet i Nora kommun? Förskolan trollsländan? Taxi stockholm? Länstrafiken? Vecko-revyn? Vad ska Per göra om dagarna nu? Han är arbetslös, föraktad av sina grannar och hela cyberrymden. Utstött av samhället. Han kan inte få en flickvän, inget jobb, och sedan han blivit avslöjad vill hans föräldrar inte ha något med honom att göra. Han går på A-kassa. Är kanske med i Rent Hus, eftersom lägenheten är så smutsig. Vad ska Per göra om dagarna?


Han skulle utveckla sin identitet som sexualbrottsling. Antasta små flickor i parker. Bli medlem på Lunarstorm. Låtsas vara modefotograf inför 14-åringar?

Ni ser. Den som ens säger något om tvångsvård och sexförbrytarcommunities får en pistol mot tinningen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0